Jsou bull psi opravdu zlí a nebezpeční? Zpověď majitelů

Zprávy z Mostu

 Jsou bull psi opravdu zlí a nebezpeční? Zpověď majitelů

 

Litvínov - Jde z nich strach, vzbuzují hrůzu. Jsou to totiž takzvaní bojoví psi. Jsou zlí a nebezpeční. Teda aspoň takhle se o nich často píše, ale skutečnost je jiná. Podívejte se, co si o těchto plemenech myslí jejich chovatelé. Ve spolupráci s majiteli psů a organizací Kampaň na pomoc psům jsme v Litvínově vytvořili tento minidokument, v němž odpovídají, proč si vybrali zrovna toto plemeno psa a zda si myslí, že může být pro člověka nebezpečné.

 

 

Neinformovaní lidé je nazývají bojovými psy. „Vlastně žádné plemeno není bojové, jde jen o mediální označení. Neznalí lidé je tak nazývají proto, že kdysi dávno byli psi typu bull využívání k bojovým sportům s býky, ale také s jinými bull psy,“ vysvětluje Niki Lašová z Kampaně na pomoc psům.

Stručně řečeno: Dříve je lidé vedli k zápasům, a dnes jim to mají za zlé. Také se stává, že si bull psy pořizují lidé jako módní doplněk anebo lidé, kteří s chovem nemají žádnou zkušenost. Pak to může dopadnout zle. Tito psi potřebují důslednost a důraznost, aby poslouchali. Zlí nejsou psi, ale lidé…

 

Někteří psi jsou velcí mazlové. Foto: Oldřich Hájek

Někteří psi jsou velcí mazlové. Foto: Oldřich Hájek

 

Více a video zde: www.e-mostecko.cz/zpravy/most/7625-video-jsou-bull-psi-opravdu-zli-a-nebezpecni-zpoved-majitelu