Návštěva v Bull azylu Čáslav

Zprávy z Mostu

VIDEO: Kalendáře a fotky, které vznikly v Litvínově, pomáhají jedinečnému zařízení na záchranu bullů v Čáslavi

 

Litvínov, Čáslav - Skupina lidí okolo organizace Kampaň na pomoc psům, která vznikla v Litvínově, předala v Čáslavi dary na pomoc tamnímu Bull azylu. Jde o jediné zařízení svého druhu v republice, které je zaměřeno jen na tato plemena. Zabývají se tam jejich převýchovou, odstraňováním problémů a následnou adopcí. E-mostecko.cz je při jejich cestě doprovázelo.


,,Přijeli jsme do Bull azylu v Čáslavi předat šeky, pokřtít kalendář a odevzdat vše, co bylo pro pejsky vybráno," říká Niki Lašová, organizátorka pomoci a zakladatelka organizace Kampaň na pomoc psům. Z prodeje kalendářů získá Bull azyl přes deset tisíc korun.

Parta z Basstrike crew na své charitativní akci, která se jmenovala Drum Dog´s, vybrala necelé tři tisíce korun pro nemocného Luckyho. Tomu pomůže také přes třináct set korun vybraných na vernisáži fotek z kalendáře v litvínovské knihovně. Peníze půjdou na nákup léků i speciálního krmiva Lucky je americký pitbulteriér trpící svalovou dystrofií. Nemoc je nevyléčitelná, dají se pouze mírnit příznaky a pokusit se stabilizovat stav. Zachráněn byl z útulku, kde mu neposkytovali odpovídající péči. Více o něm zde ve FB skupině

 

Předávání šeků v čáslavském Bull azylu. Foto: Oldřich Hájek

Předávání šeků v čáslavském Bull azylu. Foto: Oldřich Hájek

 

„Peníze pomohou na vylepšení našeho zařízení a péči o psy," uvedl Richard Kaudl z Bull azylu Čáslav. V tamním zařízení je nyní 23 psů typu bull. „Jsme skupina dobrovolníků, která už se nemohla dívat na, to jak psi typu bull přicházejí o své domovy jen z důvodu, že si je pořídili lidé, co je nezvládli nebo vůbec nevěděli jakého psa si pořizují."

Majitelé psů typu bull odmítají škatulkování, že jde o bojová plemena. Vše je dáno výchovou člověka. Více než dvacet chovanců z čáslavského azylu by mohlo své zlé zkušenosti s člověkem vyprávět...